Page 21 - ماهنامه بازار چرم و کفش - شماره 212
P. 21
استودرکودکانزیر۱۵سالبهجنسیتربطندارد
ودرمکا نهایمشابهیرخم یدهد.اینسوانحاغلب
در خانه(۴۸درصد) و فضاهای عمومی(۳۹درصد)
مثل اماکن ورزش و بازی رخ م یدهد .سا لمندان
که ی کسو مشان از ۶۵سالگی به بعد هر سال زمین
م یخورندهمازلحاظروانهمازلحاظجسمیلطمه
م یبینند.
برای جلوگیری از لیز خوردن
زیره کفش باید تا حد امکان با
سطح راه رفتن درگیر شود
و جنس و شکل هندسی زیره
نیز مهم است
آزمایشمقاومتلغزشیرویه یکیازدلایلاصلیاست. در سال ۲۰۱۹لیز خوردن و افتادن (۱۶.۳
درصد) دومین خطر مهم در محیط کار بود (باعث
همان طور که گفتیم خطر افتادن بر اثر لیز مهارکردنخطر ایجاد وقفه بیش از سه روز در کار) .مقام اول از آن
خوردن به محیط کار محدود نمیشود و برای افتادن بر اثر لیز خوردن به علت از دست دادن عملیات دستی بود که عامل بیش از ۵۰درصد
جلوگیریازاینخطراتزیرهکفشبایدتاحدامکان سوانح بود .در رفتن از خانه به محیط کار هم لیز
با سطح راه رفتن درگیر شود .جنس و شکل هندسی تعادلرخم یدهد.علللیزخوردنعبارتنداز: خوردن و افتادن( ۱۵درصد سوانح) مقام دوم در
زیره نقش مهمی دارد .زیره باید در برابر لغزش درگیرنشدنزیرهوزمین سوانح را دارد .مقام اول از آن سوانح ترابری بود
مقاومتداشتهباشدوضریباصطکاکسطحزیرهو ( ۵۸درصد) .شرایط محیطی در زمان سانحه هر
سطح زمین در هنگام پیاد هروی خیلی اهمیت دارد. عوامل محیطی مثل ناهمواری سطوح، چه که باشد (لیزی زمین ،وجود موانع ،خرابی پله
نمناکیوعاملهایلغزاننده یا بلندی پله) زمین خوردن بر اثر لغزش همچنان
برایجلوگیریازلغزشدوشرطبایدرعایتشود:
محدودسازیلغزشآغازینپا(استاتیک) عواملانسانیمختصهرفرد
محدودسازی سرعت لغزش برای از دست
نرفتنتعادل(دینامیک)
استانداردانافایانایزو۲۴۲۶۷
موسسه سیت یسی بر اساس دانش فنی خود
آزمونهای آزمایشگاهی متنوعی برای ارزیابی
لغزش پایپوش عرضه کرده است .از جمله استاندارد
اناف ایان ایزو (۲۴۲۶۷نوامبر )۲۰۲۰که روشی
برای این آزمون را دارد و به تمام انواع پایپوش
(ورزشی ،پاشنه بلند ،صندل و غیره) ،زیره ،رویه و
کفیاعمالم یشود.
برای شبیهسازی شرایط کاربری ،آزمونهای
حرکت به جلو روی سطح هموار و آزمونهای پاشنه
در حرکت به جلو روی سطح خیس سرامیکی انجام
م یگیرد.
برگرفتهاز: آزمایشمقاومتلغزشیکفشکامل
شماره۳سالWORLDFOOTWEAR ۲۰۲۱
شمــاره l۲۱2دی 9 ۱۴۰۰