Page 21 - ماهنامه بازار چرم و کفش - شماره 212
P. 21

‫استودرکودکانزیر‪۱۵‬سالبهجنسیتربطندارد‬
                                                                                            ‫ودرمکا ‌نهایمشابهیرخم ‌یدهد‪.‬اینسوانحاغلب‬
                                                                                            ‫در خانه(‪۴۸‬درصد) و فضاهای عمومی(‪۳۹‬درصد)‬
                                                                                            ‫مثل اماکن ورزش و بازی رخ م ‌یدهد‪ .‬سا ‌لمندان‬
                                                                                            ‫که ی ‌کسو ‌مشان از ‪ ۶۵‬سالگی به بعد هر سال زمین‬
                                                                                            ‫م ‌یخورندهمازلحاظروانهمازلحاظجسمیلطمه‬

                                                                                                                              ‫م ‌یبینند‪.‬‬

                                                                                            ‫برای جلوگیری از لیز خوردن‬
                                                                                            ‫زیره کفش باید تا حد امکان با‬
                                                                                             ‫سطح راه رفتن درگیر شود‬
                                                                                            ‫و جنس و شکل هندسی زیره‬

                                                                                                    ‫نیز مهم است‬

  ‫آزمایشمقاومتلغزشیرویه‬                                              ‫یکیازدلایلاصلیاست‪.‬‬     ‫در سال ‪ ۲۰۱۹‬لیز خوردن و افتادن (‪۱۶.۳‬‬
                                                                                            ‫درصد) دومین خطر مهم در محیط کار بود (باعث‬
‫همان طور که گفتیم خطر افتادن بر اثر لیز‬                                    ‫مهارکردنخطر‬      ‫ایجاد وقفه بیش از سه روز در کار)‪ .‬مقام اول از آن‬
‫خوردن به محیط کار محدود نمی‌شود و برای‬          ‫افتادن بر اثر لیز خوردن به علت از دست دادن‬  ‫عملیات دستی بود که عامل بیش از ‪ ۵۰‬درصد‬
‫جلوگیریازاینخطراتزیرهکفشبایدتاحدامکان‬                                                       ‫سوانح بود‪ .‬در رفتن از خانه به محیط کار هم لیز‬
‫با سطح راه رفتن درگیر شود‪ .‬جنس و شکل هندسی‬           ‫تعادلرخم ‌یدهد‪.‬علللیزخوردنعبارتنداز‪:‬‬   ‫خوردن و افتادن(‪ ۱۵‬درصد سوانح) مقام دوم در‬
‫زیره نقش مهمی دارد‪ .‬زیره باید در برابر لغزش‬                    ‫درگیرنشدنزیرهوزمین‬           ‫سوانح را دارد‪ .‬مقام اول از آن سوانح ترابری بود‬
‫مقاومتداشتهباشدوضریباصطکاکسطحزیرهو‬                                                          ‫(‪ ۵۸‬درصد)‪ .‬شرایط محیطی در زمان سانحه هر‬
‫سطح زمین در هنگام پیاد ‌هروی خیلی اهمیت دارد‪.‬‬   ‫عوامل محیطی مثل ناهمواری سطوح‪،‬‬              ‫چه که باشد (لیزی زمین‪ ،‬وجود موانع‪ ،‬خرابی پله‬
                                                                   ‫نمناکیوعامل‌هایلغزاننده‬  ‫یا بلندی پله) زمین خوردن بر اثر لغزش همچنان‬
 ‫برایجلوگیریازلغزشدوشرطبایدرعایتشود‪:‬‬
  ‫محدودسازیلغزشآغازینپا(استاتیک)‬                            ‫عواملانسانیمختصهرفرد‬
‫محدودسازی سرعت لغزش برای از دست‬

                      ‫نرفتنتعادل(دینامیک)‬

          ‫استانداردان‌افای‌انایزو‪۲۴۲۶۷‬‬
‫موسسه سی‌ت ‌یسی بر اساس دانش فنی خود‬
‫آزمون‌های آزمایشگاهی متنوعی برای ارزیابی‬
‫لغزش پایپوش عرضه کرده است‪ .‬از جمله استاندارد‬
‫ان‌اف ای‌ان ایزو ‪(۲۴۲۶۷‬نوامبر ‪ )۲۰۲۰‬که روشی‬
‫برای این آزمون را دارد و به تمام انواع پایپوش‬
‫(ورزشی‪ ،‬پاشنه بلند‪ ،‬صندل و غیره)‪ ،‬زیره‪ ،‬رویه و‬

                         ‫کفیاعمالم ‌یشود‪.‬‬
‫برای شبیه‌سازی شرایط کاربری‪ ،‬آزمون‌های‬
‫حرکت به جلو روی سطح هموار و آزمون‌های پاشنه‬
‫در حرکت به جلو روی سطح خیس سرامیکی انجام‬

                                  ‫م ‌یگیرد‪.‬‬

                                    ‫برگرفتهاز‪:‬‬  ‫آزمایشمقاومتلغزشیکفشکامل‬
      ‫شماره‪۳‬سال‪WORLDFOOTWEAR ۲۰۲۱‬‬

‫شمــاره ‪ l۲۱2‬دی ‪9 ۱۴۰۰‬‬
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26